9/29/2017

Hvordan søke om visum til Kina

I går skulle det skje. Forberedelsene var gjort, invitasjonsbrev mottatt, flybilletter betalt, jeg hadde snakket om å gjøre det til veldig mange mennesker over veldig lang tid, jeg hadde sørfet rundt på nettet etter gode råd, og lyttet til et par kollegers innstendige tips om å bruke noen hundrelapper på å få et byrå til å hjelpe meg.

Joda, jeg var tilbøyelig til å være enig i at disse byråfolkene sikkert kunne jobben sin, men slikt koster penger, og norske landslagsspillere i petanque er sjeldent rike.

Og jeg er jo voksen, ikke sant, jeg greier sjøl.

Så jeg startet. Laina opp for å dokumentere, alt på stell, lett som en plett.


Visumtips på nettbrettet, kopi av pass, pass, reisedokumenter og visumsøknaden. Ingen skulle si annet enn at jeg var godt forberedt.


Men faktum er: Fire sider kinesisk-engelsk føles mer enn fire sider. Uendelig mye.


Jeg plinget på Ida. Ida som er voksen og har greid det sjøl. Om vi andre blir nektet innreise har vi i alle fall Ida på landslaget.


I min frustrasjon vurderte jeg å skrive partner in crime. Om jeg blir sendt til Nord-Korea for å steines vil jeg slippe å dra til alene.

Så jeg skrev det. Jeg skrev det og vrælte og knøvlet sammen og reiv av meg det lille håret jeg har igjen. 


Så jeg spilte litt. Avreagerte. Mentalt spydde ut søknaden. Spilte enda mer. 

Også lot jeg min samboer, my partner in crime, få gjennomslag for sitt forslag om å bruke et byrå. Greit, greit, phuquings greit, byrå it is.

500 kroner for proff hjelp i tillegg til selve visumavgiften på 600 kroner er muligens en investering mot å bli gal. Og for bare 100 kroner ekstra kan man ta mobilbilde av seg selv og la byrået printe det ut for deg.

For seriøst. Jeg fant nemlig ut at noe har skjedd på passfotofronten siden jeg som 13-åring herjet en hver automat i mange, mange mils omkrets (Hallo, jeg er fra bygda) for bare 30 kroner remsa.

Neiiiiida, nå så koster det plutselig to hundrelapper.

- For man må jo følge passfotoreglementet. Og den er på ca. 10.000 punkter.

Jeg bare ...
Byrå? Glitrende! Hei sønn, ta bilde av mora di!


Stakkars sønn. Mens timene gikk og mobilbatteriet ble ladet ut forkastet jeg bilde etter bilde. På et tidspunkt ble jeg desperat nok til å begynne å redigere ihjel bildene.

Jeg så jo uansett ikke ut i måneskinn. Tro meg, et titalls millioner forsøk knuste all selvtillit. 

Og seriøst. Begge ørene skal vises?! Hva med oss som ikke har utstående ører ...?

Jeg bare ...


Så greia er. Jeg tok kvelden. Utsatte problemet, rett og slett.

Ikke det at vi har noe valg, dette må fikses. Så ... Snart skal vi finne fotoboks. Ikke smile, ikke blunke, ikke vri på munn, ikke kikke på annet enn rett mot linsa. Ja, også må jeg i tiden fremover forsøke å brette ut ørene.

Det positive er at søknaden i skrivende stund ER fylt ut. Min samboer er omtalt som cohabitant og jeg har lovet på tro og ære at jeg ikke er mentalt syk.

Skjønt det skal holde hardt: Ambassaden tar høstferie, og tikk-takk snart er det dags for avreise.


_________________________________________________


Til alle dere som googlet "visumsøknad + Kina" og ble dirigert til dette tåpelige innlegget: Uansett hva mer profesjonelle guider skulle råde dere til, her er mitt aller beste råd:

Vurder valium * før oppstart.



Eli




* Puh! Og bare så det er klart: (klikk her).

9/25/2017

10 viktige regler

Charlotte produserer YouTube-videoer på løpende bånd på sin egen kanal, og blant hennes mange godbiter finner vi denne:

 

Smått og stort som er greit å være seg bevisst som petanquespiller! - Synliggjort av en mengde særdeles sjarmerende spillere, selvsagt.

Se og lær :-)

9/08/2017

Ett poeng her, ett poeng der ...

Som i de fleste - om ikke alle - idretter rangeres norske petanquespillere etter et visst system. Hvert år arrangeres rundt tjue turneringer, inkludert de fleste NM-øvelser, med rankingstatus, og man belønnes med poeng jo lenger ut i sluttspillet man karrer seg. – Og jo flere deltakere, jo flere poeng. En rankingturnering med 25 til 34 deltakende lag vil eksempelvis gi flere poeng til vinnerne enn om det hadde vært mellom 15 og 24. Passerer man 45 lag får man maks poeng: 15 til førsteplass, 13 til andreplass etc helt ned til åttendedels med 5 poeng. Etter endt sesong premieres de seks beste spillerne med reisestøtte på kr. 2.000. I tillegg premieres de tre beste kvinnelige spillerne med reisestøtte på kr. 1.000, vel og merke om disse ikke er blant Topp 6.

Ingen kjempeutbetaling, selvsagt, men dette er penger som kommer godt med, OG det er stor stas å komme høyt opp på listen. Er man blant de femten beste telles man i tillegg med på en adelskalender gjennom tidene. 


Av oss fire er bare Eli på denne adelskalenderen, etter å ha kommet på femteplass de to siste sesongene. I skrivende stund er det derimot Charlotte som innehar den foreløpige femteplassen på årets tabell, med Eli på plassen bak (3 poeng skiller). Fire rankingturneringer gjenstår, og det er kamp om plassene. To av stevnene er allerede i helgen, og særlig Singel på søndag blir utslagsgivende for rankingen.

Faktisk kan Toini som «bare» har tjue poeng så langt, med full pott begge dager oppnå samme poengsum som Charlotte pr. dags dato har. Bare i anførselstegn, for med bostedsadresse Bergen har hun ikke like gode muligheter til deltakelse som Eli og Charlotte. De fleste avholdes på Østlandet. Hun har likevel god uttelling med sine poeng fordelt på fem turneringer. 

Charlotte fikk en pangstart med seier allerede i sesongens første turnering, og har nå tatt poeng i 8 av 12 turneringer. Eli har deltatt i 10 turneringer og har fått poeng i alle utenom en. Begge to har to turneringseiere hver.

Og slik har det altså gått til at vi kan tillate oss selv å vise frem rankingtabellens Topp 6. Det blir liksom ikke mindre gøy av at begges samboere og den enes sønn også er i toppen. Ganske godt gjort, syns vi, når man vet at 161 spillere så langt har karret seg inn på listen. - Men igjen, flere turneringer gjenstår. Vi får i alle fall nyte det mens vi kan!


Summary in English:

Check this out: Two out of four amongst the Top 6 ranked players in Norway! Not only have we participated in quite a lot of tournaments this year, but we also have good results. 

Charlotte started off really well, but have been occupied with other aspects of life for the last weekends. Charlotte has received ranking points in 8 tournaments out of 12, while Eli has received ranking points in 9 out of 10 tournaments. Both of the players have two victories. There are now only 3 points in difference.

And let’s not forget about Toini and her 20 points due to the results of five tournaments. Living in Bergen she has not the opportunity to participate in a lot of tournaments, as most of them are held in the Oslo-area.

There are only four tournaments left before the final results, two of them are in Bergen this very weekend. The Singel’s on Sunday will give a whole lot of ranking points, so everything might happen. Nevertheless: No. 5 and 6 at the moment - We're enjoying it while we can!

Fasit 2018 | 2 kvartfinaler og 1 finale i Nasjonscup

Norge kom til kvartfinale i Presisjonsskyting. Norge kom til finalen i Coup de Nations. Vi spilte noen fantastiske kamper, turte å spil...