4/23/2018

Knallstart på utendørssesongen

Utendørssesongen er endelig i gang! Lørdag 21. april arrangerte Oslo Petanque Club årets første rankingturnering, bittelitt senere enn den tradisjonelle 2. påskedag-avholdelsen av Sesongpremieren, i Frognerparken.

To av oss stilte til start: Charlotte med kompis Jean og samboer Bastien, Eli med sønn Gabriel og samboer Benny.

... Og det gikk jo greit!

I hvert fall for hun som kunne glise bredest:

Av 22 lag ble begge lagene vinnere av hver sine puljer, og mens team Charlotte vant 13-0 i sin kvartfinale, slet team Eli maksimalt i sin kvart. 13-12 etter det ene mirakelet etter den andre, og utallige innstendige bønner. 

Skjebnen ville det slik at vi møttes i semifinalen, og til tross for en litt nervøs start, fikk Charlotte & co etterhvert et behagelig forsprang, kunne spille slik de ønsket og leke seg til seier. 13-3! 

Tilbake stod et visst familielag som prøvde å presse frem et slags smil til fotografen. 

foto: petanque.no
Eh neeeeeeeeeeeeeeei, ikke gøy å tape. Desto gøyere å vinne, så Charlotte galopperte videre til finalebanen. Der vant de jaggu igjen: 13-5!

Da ser man altså slik ut:

foto: petanque.no

Gratulerer!

Turneringsseier og semifinale resulterer i denne rankinglisten, som må kunne kalles et godt utgangspunkt for resten av sesongen:


Meanwhile in Bergen:

foto: Signe Hovind
Neiiiiida, men bildet er for morsomt til å ikke tas frem støtt og stadig. Dessuten regner det støtt og stadig i Bergen, så helt usannsynlig er det ikke. Uansett. Toini har også vært ute og luftet kulene i det siste. Sammen med datter og barnebarn (💓) vant hun Bergen Petanqueklubbs interne dobbelturnering forrige helg. I finalen slo de for øvrig supersupporter Berit og hennes makker. Gratulerer!

foto: Bergen Petanqueklubb

Det er knapt nok en eneste snøskavl' igjen og alt ligger til rette for iherdig trening frem mot det berømmelige kvalet på tampen av mai måned. Om ikke det skulle gå riktig vei har man uansett utallige grunner til å komme seg ut og kaste kuler. Det er alltids neste turnering, det er Norgesmesterskapet og Europacup. 

Sofa 0 - 1 Grusbane

Fasit 2018 | 2 kvartfinaler og 1 finale i Nasjonscup

Norge kom til kvartfinale i Presisjonsskyting. Norge kom til finalen i Coup de Nations. Vi spilte noen fantastiske kamper, turte å spil...