5/08/2018

Flere turneringer, flere rankingpoeng

Siden sist har to rankingturneringer blitt avholdt, og to av oss har med dette deltatt i tre av tre mulige. I første rankingturnering, Sesongpremieren i Frognerparken, gikk det (slik), og etter det har det gått som følger:


Vårturneringen
dato: 28. april
arr: Petanque Club Hølen

Eli og Charlotte spilte sammen med Gunvor fra OPC. Oppsettet var fem runder monrad, hvor de fire beste etter innledende gikk til semifinale. For våre familiemedlemmer gikk det riktig så godt, (bare se her), men for oss damene gikk det mildt sagt både opp og ned. Vi vant første så det sang, tapte litt bittert i neste, røk på enda en smell, før vi fikk samkjørt oss i fjerde kamp. Og hva skjer så i femte og avgjørende? Vi har en glitrende mulighet til å bli blant topp 4... og så taper vi. Vi ligger under, veldig under, men henter oss opp til 10 poeng før det brått tar slutt. Fasiten er kjip, men fortjent: 10. plass og slettes ingen rankingpoeng. 

😭😭😭

- Det som er desto finere er at akkurat vi tre kan revansjere nederlaget i sommerferien: Vi danner kvinnetrio både i Grasse og under Europetanque. Bazinga, som ungdommen sier.


Frisco Cup
dato: 1. mai
arr: Follo Petanca Club

Charlotte spilte sammen med Roger fra ØPC og samboer Bastien. Eli spilte med sønn Gabriel og samboer Benny, Gruppespill denne gang, men forskjellen fra Vårturneringa var himmel og helvete værmessig. Tenk, det sluddet! Resten av dagen bestod av regn, vind og nærmere 0 grader, men ærlig talt, man kan jo som kjent ikke klage når man gjør dette frivillig.

Foto: Petanque.no
Begrepet himmel og helvete kan vel oppsummere spillingen også. Team Charlotte måtte spille B-turneringen, mens team Eli med nød og neppe kom seg til A-sluttspillet. Deretter gikk det heldigvis langt, langt bedre. Faktisk så bra at (vi begge vant hvert vårt sluttspill)!

Foto: Petanque.no
Alors, masse, masse rankingpoeng til Eli og noen attåt til Charlotte.

Slik ser det ut pr. dags dato:


66 spillere har så langt tatt rankingpoeng, og det er ganske så gøy at vi begge er helt der oppe. Neste utfordring er til helgen, med dobbel på lørdag og singel på søndag. Klubben vår arrangerer under navnet GPK Petanque Festival. Høres helt greit ut det, vel? I tillegg skal Charlotte på fredag forsøke kvalifisere seg til NM i Presisjonsskyting. Vi krysser fingre!


Meanwhile in Bergen ...

Joda, Toini strikes again! Denne gang i trippel sammen med barn Sara og barnebarn ( 💓 ) samt Ellen. I klubbturneringen 5. mai endte de opp på sølvplass, og slikt fortjener ære og berømmelse på Petanque Feminin!

Foto: Bergen Petanque Klubb

Fasit 2018 | 2 kvartfinaler og 1 finale i Nasjonscup

Norge kom til kvartfinale i Presisjonsskyting. Norge kom til finalen i Coup de Nations. Vi spilte noen fantastiske kamper, turte å spil...